FENIKSSSTATION BEREIKBAARHEID

 

Blijf op de hoogte!

Mis voortaan niets meer en schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief…

Werken Wolvertemsesteenweg vanaf 12 oktober

Wij blijven vlot bereikbaar tijdens de werken. Er wordt voldoende parkeergelegenheid voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen zich veilig verplaatsen in de werfzone.

We krijgen hiervoor alle steun van de gemeente en wegen & verkeer!

UPDATE! Handelaars stationsbuurt vlot bereikbaar!

Handelaars stationsbuurt: makkelijk bereikbaar & genoeg parkeermogelijkheid

* U komt langs de zijde van het station de handelaarszone in (Wolvertemsesteenweg): zowel, met de auto, de fiets als te voet kan je veilig deze handelaarszone in.

* U komt langs de zijde van Colora (Wolvertemsesteenweg): aan de overzijde van Colora & Quillaja Flowers is er parkeermogelijkheid op de Fenikshof-parking. LET OP: voor fietsers en voetgangers zijn er omleidingen voorzien omdat de Kloosterdam afgesloten is. BEKIJK HET KAARTJE HIERONDER

 

Waar kan u parkeren?

Wat meer info…

De herinrichting van de Wolvertemsesteenweg zorgt voor heel wat hinder en ongemak, zowel voor de omwonenden als voor de handelaars van de Grimbergse stationsbuurt. Als minderhinder-maatregel en om de handelszaken bereikbaar te houden, blijft de zone van aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg tot aan huisnummer 98 toegankelijk voor bezoekers en klanten van de handelszaken en dat tot het einde van fase 1 (voorjaar 2021). Opgelet: deze zone maakt in de eerste plaats deel uit van de werf. Wie er zijn of haar wagen parkeert, doet dat dan ook op eigen risico.

Aanleg tijdelijke parking in de Stationsstraat vanaf begin januari 2021
In eerste instantie zou bij de start van de werken een tijdelijke parking met 20 parkeerplaatsen worden voorzien in de Stationsstraat. Deze timing bleek niet langer haalbaar omdat voor de aanleg van de parking een omgevingsvergunning nodig is (de gele aanplakaffiches werden op 24 november uitgehangen). Volgens de huidige planning starten we begin januari 2021 met de aanleg. Die werken duren ongeveer een week. Tot dan kunnen klanten en bezoekers van de handelszaken gebruik maken van de alternatieve parkeermogelijkheden in de omgeving.

Parkeren in Beiaardlaan en Keienberglaan
Tijdens de volledige duur van de werken zullen de Keienberglaan en de Beiaardlaan doodlopen op het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg. In beide straten voeren we een blauwe zone in. Zo kan u hier 2 uur parkeren voor een bezoek
aan de handelaars en behouden we voldoende ciculatie op de parkeerplaatsen.

Parking Fenikshof bereikbaar via Wolvertemsesteenweg
De toegang tot de parking van het Fenikshof is vandaag bereikbaar via de Abdijstraat. Als de werken aan de Wolvertemsesteenweg starten, zal het niet langer mogelijk zijn om vanuit de Beiaardlaan of de Wolvertemsesteenweg de Abdijstraat in te rijden. Daarom maken we een nieuwe toegang tot de parking ter hoogte van de Kloosterpoort.
Die kan u bereiken vanaf het kruispunt van de Wolvertemsesteenweg met
de Hogesteenweg en de Rijkenhoekstraat. Op de parking voorzien we een voetgangerszone, afgeschermd van het autoverkeer. Zo kunnen voetgangers
zich vlotter verplaatsen van de Abdijstraat tot de parking en omgekeerd.

U komt met de auto of de fiets of te voet…

Voetgangerszone in de werfzone
Aan beide kanten van de werfzone voorzien we een voetgangerszone
zodat u te voet of met de fiets aan de hand de handelaars kan bereiken.

De gemeente Grimbergen voert tijdelijk een blauwe
zone in op de tijdelijke parking in de Stationsstraat,
Keienberglaan, Schaasput en Beiaardlaan en op de parking
van het Fenikshof. Daar kan u maximaal 2 uur parkeren. Zo
zorgen we ervoor dat de parkeerplaatsen maximaal gebruikt
kunnen worden voor het bezoeken van de handelszaken.