Wolvertemsesteenweg heropent in oktober!

1 september 2021

Meestal lees je in de kranten en andere media hoe een werf uitloopt in zijn voorspelde timing. Deze keer is het omgekeerd. De werken aan de Wolvertemsesteenweg en het naastgelegen bufferbekken zijn sneller af dan voorzien. 

12 oktober vorig jaar startte de werkzaamheden aan de Wolvertemsesteenweg. De riolering wordt stevig aangepakt en er komt een groot bufferbekken om regenwater op te vangen en af te leiden. De werkzaamheden zouden minstens een jaar duren, met het ook op eind 2021 als alles volgens plan liep. Welnu, de heropening van de steenweg is voorzien in de tweede helft van oktober. “Momenteel kijken we naar 20 en 24 oktober 2021 als richtdatum”, zegt burgemeester Selleslagh (Open Vld) tevreden. “Ze leggen de laatste hand aan de buizen en vervolgens is er nog zo’n tien dagen werk aan de aanleg van de toplagen bij de fietspaden en op de rijvakken. Ook het bufferbekken zal tegen eind oktober klaar zijn.”
Enige weken terug stond het kruispunt aan de Wolvertemsesteenweg nog serieus onder water. “Dat komt omdat de werken nog niet klaar zijn en de buizen dus ook nog niet in gebruik waren op dat moment. Nu ook niet, trouwens. In de tweede helft van oktober zal dat wel het geval zijn”, aldus de burgemeester.

Shoppen op werf

De handelaars hebben geen makkelijke periode achter de rug, toch viel het afgelopen jaar beter mee dan verwacht. Sinds het startschot van de werkzaamheden, klonk ook het startschot van Station Feniks, een groep en bijhorende website waar alle lokale handelaars van en rond de Wolvertemsesteenweg een platform vormden. Ze organiseerden tal van acties om het voor klanten toch aanlokkelijk te maken om tot de werf te komen om te winkelen. “Daar sloegen we beter in dan verwacht. Het bijkomende virus covid maakte het ook niet makkelijk voor lokale handelaars, wat de werkzaamheden betreft slaan de meesten zich er door”, klinkt het bij Feniks Station.

“Ook de samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente verliep zeer goed. Er werd voldoende extra parking voorzien zodat mensen toch op wandelafstand van de winkels konden parkeren en de communicatie daaromtrent verliep eveneens vlot. Iedereen zal blij zijn als het achter de rug is, maar we hebben er samen toch het beste van gemaakt.”

Bron (HLN): Wolvertemsesteenweg heropent in oktober | Grimbergen | hln.be

Misschien vindt u dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *